Happy Cat Kaoani

Sunday, February 6, 2011

Latihan industri, aka practical


minggu ni da sebulan aku wat Li kt sabak bernam ni.. tinggal lg 2bulan.. setiap minggu aku dok kira.. bile la nk abes Li..fuhh letih, tp aku kire bernaseb baik sbb tmpt Li aku ni xde la byk keje kalu berbanding dengan org lain.. mcm ade tempat, die x bg rehat langsung.. nak duduk pon xleh, lagi2 kalu buat Li under cina.. cina bese la hard working, aku pernah keje kat kedai fotostet(tokey cina) kt Johor... hari first aku da sakit belakang... letih oo..mana boleh duduk, fotostet je ler keja aku, gaji da la ciput... tp tu da lepas.. lantak la,

Kt tempt aku Li skg ni, mcm2 org ade.. kebanyakannye da berumur la, nak cr yang mude remaja tu xde la, pasal aku yg pling muda skali.. bole la tahan dorang ni..ok, baek la jugk, tp tu la.. mcm2 masalah dgn dorg ni, aku tgkk kn aje.. kalu da kita cmpur emosi dgn kerja, memg la bwk masalah..

tp tu la, aku plg menyampah la kt sorg pak cik tua ni... jual minyak x abes..igt aku suke ke.. menyampah sgt, tp lantak lah.. malas nk layan...haha,

aku x sangka gak la pkcik2(adek beradek mak aku) aku kuat pengaruh.. smpi ade yg takot kt aku... pak cik2 aku gengster beb..kikiki, haha, xde la gurau jer.

korang nak taw x, ari-ari aku pergi Li nek beskal.. beskal racing, tp lama py..time aku skola rendah py beskal.. tp thn lg tu, beskal BMX.. da berkarat sket la, gear pon da rosak.. ari2 aku dok mengayuh beskal.. pastu ari2 jugk aku terpaksa ucap 'gud morning' kat anjing yang setia menunggu aku di selekoh nk masok tmpt Li aku.. aku pon xtaw la sape py anjing, pg2 je ade.. seram gak la kalu tetibe kene sambar dgn anjing tu..huhu, beskal aku bukn bole laju pon.. cara aku atasi.. jgn pndg mt die.. mcm org2 tua ckp, erkk ade ke org tua2 ckp ek..haha,,fuhhh lepas tu aku pon slamat sampai ke destinasi dengan perasaan syukur sebb selamat dr anjing garang.

1 comment: